Winand Gábor / Ramón Valle / Eric Vloeimans: Fabulas

3.500 Ft

Kategória:

Leírás

Előadók:
Winand Gábor – ének
Ramón Valle – zongora
Eric Vloeimans – trombita
A Fabulas a barátság lemeze. Ennek az igazán mesés projektnek a létrejötte arra az időre vezethető vissza, amikor kubai énekesnőként megismerkedtem Winand Gáborral, a csodálatosan eredeti magyar énekessel. Igazgyöngyre bukkantam ott, ahol a legkevésbé sem számítottam rá. Nagy meglepetés volt számomra egy ilyen kincs felfedezése Közép-Európában. Gábor mára életem párja lett, és bár Magyarországon élünk, ő vált a Valle család tagjává.
Zongorista testvérem, Ramón, aki Hollandiában él és dolgozik, többször is a kedvemért utazott Budapestre, zenekarom, a Latin Jazz Syndicate lemezfelvételeire. Ramón és Gábor zenészként így ismerkedett meg, és ekkor kezdték el lerakni egy későbbi közös munka alapjait.
Barátságuk az elmúlt években egyre mélyült, s természetesen a családi kötelékek tovább erősítették a zenei kapcsolatot is. Részemről egyre szorosabban fogom a két kis madárkámat, soha nem szeretném elveszíteni őket. Két ‘szerelem’, két szenvedély, két különböző, de egyedülálló tehetség. Duójuk első koncertjére Budapesten került sor 2007 decemberében.
A mesének van egy harmadik hőse is: Eric, a holland trombitás, akivel Ramón régóta együtt játszik. Személye lehetőséget adott a formáció kibővítésére, és a közös lemez készítése természetes folytatása volt a megkezdett munkának. Az első közös próbák Hollandiában voltak, később a MOL Budapest Jazz Fesztiválon 2008 őszén mutatták be műsorukat nagyobb közönség előtt.
A koncert tapasztalataival felvértezve rögzítették a stúdióban a Fabulast, melynek dalai akár szöveg nélkül is teljes természetességgel mesélnek életről, szerelemről, barátságról és testvéri érzésekről – s ezekkel remélhetőleg mindenki azonosulni tud. Számomra különösen nagy öröm, hogy míg a Gábor által elém terített zenei varázsszőnyeget korábban csak a testvéremmel és kubai szeretteimmel oszthattam meg, most sokkal szélesebb hallgatóságot invitálhatok egy kontinenseket átívelő, mesebeli utazásra.
Elsa Valle

További információk

Műfaj

Jazz

Előadó

Winand Gábor – Ramón Valle – Eric Vloeimans

Megjelenés éve

N/A