Úzgin Űver: Patak LP / Vinyl

5.000 Ft

Kategória:

Leírás

Az elmúlt években ritkán lehetett találkozni a kecskeméti Úzgin Űver zenekarral, most váratlanul új lemezzel, csupa új felvétellel jelentkezik a csapat. Az 1991-ben alakult együttes 8. albuma lesz az első, ami hanglemezen is kiadásra kerül. Az új lemezt a három alapító tag, Farkas Marcsi (hegedűs), Majoros Gyula (fúvós) és Homoki Péter (gitáros és a lemez producere) készítették.
A lemezen hat új szám szerepel. A címadó szerzemény, a Patak, 16 percben hömpölyög, záró részében megidézi a régi elődzenekar, a 80-as években működött NagyPalibi emlékét is. Először szerepel vendégénekes és igazi Dal Úzgin Űver lemezen, PollyFlow a Shirat HaYam című dalban énekel héber nyelven a Vörös-tengerről.
Az Úzgin Űver esetében a hagyományos folkot éppúgy magunk mögött hagyjuk, mint a belőle kialakult világzenét – ezzel együtt persze ez a nyugodtan hömpölygő, pszichedelikus, egyszerre gazdagon és mértékkel építkező és hangszerelt folyamatzene számtalan műfajból és metódusból merít, és egy semmi máshoz nem hasonlítható ősi réteggel, valamint szokatlanul bársonyos érzelmi töltettel bír. Az elemeltség és a trendek semmibevétele külön is nagyon vonzóvá teszi, ráadásul a mélységekbe és megpróbáltatásokba való alászállás ilyen míves megszólalással percek alatt a koncentrált figyelem állapotába képes vonni.
500 db limitált példány.

További információk

Műfaj

Népzene/világzene

Előadó

N/A

Megjelenés éve

N/A