Taram / Bojana Nikolic Band: Salad

2.800 Ft

Kategória:

Leírás

Előadók:
Bojana Nikolic – ének (Szerbia)
Tuur Florizone – harmonika (Belgium)
Mohammed Antar – ney (egyiptomi furulya) (Egyiptom)
Bogusz Wekka – ütős hangszerek (Lengyelország)
Oriol Gonzalez – bőgő (Spanyolország)
György Mihály – klasszikus gitár (Magyarország)
Dalok:
1. To Autumn, Tuur Florizoone kompozíciója Bojana Nikolic szövegével. Egy dal az őszhöz, mely Bojanát egy lírai üzenet megírására ihlette az anyanyelvén.
2. Bilbil, eredetileg egy hagyományos mitohijai dal, melyben egy fülemüle elcsacsogja egy szerelmesnek, hogy párja mással kötötte össze az életét. Ebben a dalban azonban a szerelmes a bánkódás helyett maga is részt vesz az esküvőn.
3. Al-Khulasa, egyveleg, mely Mohammed Antar Hijaz Andalusiyya és Hijaz Sabahiyya című dalaiból áll össze, része továbbá az Omar El-Khayyam 99. rubai-ára íródott zene is. Antar számára ez jelenti a kísérletezés szellemét a Tarammal.
4. Mustafa/Moj Dragane, egy újabb egyveleg, mely Tuur Florizoone és Mohammed Antar zenéjének egy fő motívumából és több más melódiájának töredékéből áll. Része még több Bojana Nikolic által választott szerb tradicionális dal és dalszöveg töredéke. Ez az együttes közös munkájának legfőbb eredménye.
5. Salade Tout, Tuur Florizoone kompozíciója. Tipikus nyugati zenei darab, mégis nyugati dallamával, tipikus közép-keleti, balkán és jazzes szólóival és boszniai szövegével valódi Saláta.
6. Csi Lav Tu, eredetileg egy romániai cigány dal, melynek jelentése “Hozzám jössz?”. Az eredeti azonban csupán váza a létrejött szélesebb zenei formának.
7. Istenem, eredetileg magyar népdal, melynek meditatív dallama Bojana Nikolicot új, szerbiai hátterét tükröző szövegre ihlette, a zenekar többi tagja pedig improvizációkkal kíséri a fő dallamo

További információk

Műfaj

N/A

Előadó

Taram

Megjelenés éve

N/A