Székely Aktív / Társasjáték

5.500 Ft

Életkor: +14
Játékidő: 40 perc

Kategória:

Leírás

A székely társasjátékok családjának minden darabja olyan formában készült el, amelyben vicces jeleneteket kialakítva szórakoztatja a játékosokat. Ahogyan azt már az alábbi játék címéből is ki lehetett venni, egy olyan játékdélutánnak néztek elébe, amely során az activity szabályait fogjátok használni.
A Székely aktív során három előadásmód közül választotok, ezek segítségével próbáljátok rávezetni társaitokat a feladvány helyes megoldására. Több mint valószínű, hogy nagyon sokan ismeritek az activity alapszabályait, azonban mi is megemlítenénk a legfontosabbakat. A doboz 4 figurát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy 4 csapat játszhatja egyszerre a játékot. Minden csapatnak minimum 2 főt kell tartalmaznia, egyik személy előadja majd a feladványt, a másiknak pedig meg kell fejtenie azt. Minden egyes feladvány megoldására egy meghatározott időtartam van kiszabva, ennek lejárta pedig az adott csapat körének végét is jelenti. A három előadásmód amelyet a játék során használni fogtok: a mutogatás, a rajzolás, valamint az magyarázás.
Mutogatás során a játékosnak nem szabad semmilyen tárgyra mutatnia, valamint megszólalni is tilos. A könnyebb megfejtés érdekében ajánljuk, hogy az összetett szavakat bontsa fel több részre a játékos.
A rajzolás során szükség lesz majd papírra és ceruzára, amelyről a játékosoknak kell gondoskodniuk. A rajzolás során nem lehet használni betűket és számokat, valamint itt is tilos bármiféle hangjelzés.
A magyarázás talán a legkönnyebb előadási módszernek tűnhet, azonban itt a játékosok nem használhatják a megfejtésben található kifejezés semmilyen formáját, valamint nem mutathatnak rá semmilyen tárgyra.
A Székely aktív nem egy hagyományos activity, itt ugyanis olyan szavak, szófordulatok, kifejezések és mondatrészek vannak jelen, amelyeket csakis a székely településeken használnak, így ezek megfejtése némi fejfájást is fog okozni, de éppen ezért nagyobb lesz majd a szórakozás, a viccelődés, és a jókedv. Az olyan esetekre, amelyekben valaki nem ismer egy kifejezést, a Székely aktív egy szótárral készült, amelyben megvannak a székely szavak magyarázatai is.
A székely furfang és a csavaros észjárás együttesen szerepel ebben a társasjátékban, ami azt jelenti, hogy a játékosok feladata nem igazán lesz könnyű. A viccek és anekdoták nyelvezete fejfájást fog okozni még a legjobb játékosoknak is, azonban a Székely aktív mindenki számára egy feledhetetlen élményt fog nyújtani.

További információk

Műfaj

Gyerekeknek

Előadó

Székely társasjáték

Megjelenés éve

N/A