Akció!

Nigun: Live InEm Sargfabrik

1.500 Ft

NIGUN: LIVE INEM SARGFABRIK
A Nigun – európai jazz zenekarként egyedülállóan -, a Közép-kelet európai zsidó zenét tartja eredőjének. Zenéjükben a spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz olvad egységgé.
A Nigun mindig is átlépte a műfaji határokat, leginkább talán a Klez-jazz jelző írja le, milyen irányban gondolkodnak, ám zenéjüket legalább ennyire jellemzi a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa. Mindezt jól tükrözi Live inem Sargfabrik című új album, amely a Fonó kiadásában lát napvilágot.
„Live inem Sargfabrik, azaz Élőben a Koporsógyárból. A neve ellenére el sem tudok képzelni élőbb és színesebb kulturális teret, mint a bécsi Sargfabrik. Néhány éve az első fellépésünk is emlékezetes volt, ritka az a profizmus és a kedvesség, amivel fogadtak minket. Ezzel együtt most is minden úgy ment mint bármelyik fellépésen. Lejátszottuk a koncertet, majd haza utaztunk nem is sejtve, hogy ez az este maradandó, és kézzel fogható emlékké válik majd. Másnap reggel egy email várt, benne a koncert teljes hanganyaga. Nem kellett kérvényeket írni, és hónapokat várni, csak ott volt. Amikor először hallottam már tudtam, hogy ez az eddigi legjobb Nigun felvétel. Megmutattam a többieknek, és szerencsére ők is egyetértettek velem, így most napvilágot láthat ez az anyag, ami a zenekar elmúlt két évi munkájának teljes lenyomatát adja. Köszönet érte minden támogatónknak, a Fonónak, és mindazoknak, aki meghallgatják!” (Párniczky András)

Kategória:

Leírás

Előadók:
Párniczky András Gábor – gitár
Bede Péter – alt szaxofon, tárogató
Ajtai Péter – bőgő
Baló István – dobok

Dalok:
1. Yiddishe Honga – Trad./Párniczky András Gábor 8’17’
2. Medley: Der Neier Doina – Sam Musiker
7-16 – Trad./Párniczky András Gábor 16’49’
3. Visszatérés – Párniczky András Gábor 6’52’
4. A kántor szombaton – Párniczky András Gábor 10’20’
5. Jó testvérek – Párniczky András Gábor 7’17’
6. Bulgar – Párniczky András Gábor 7’02’

További információk

Műfaj

Jazz

Előadó

Nigun

Megjelenés éve

N/A