Akció!

Cimbali Band: Moldva

2.500 Ft

Előadók:

Szita Eszter – ének
Unger Balázs – cimbalom, brácsa, ének
Boda Gellért – hegedű
Lázár Gyula – nagybőgő, basszusgitár
Horváth Dániel – dob, ütőhangszerek
Agatics Krunoszláv – harmonika
Unger Gergő – gitár, ének

Az új Cimbaliband lemez története közel 20 éve kezdődött. A zenekarvezető, Unger Balázs ekkor már egy ideje vendégzenésze volt a fővárosi moldvai táncházaknak. Az ottani zenei élmények hatására, 1997-ben első autójával, egy szürke Trabant kombival elindult, hogy felkeresse a Moldvában élő cimbalmosokat és elsajátítsa speciális játéktechnikájukat.

Moldvai barátai segítségével jutott el többek között Ion Spiridonhoz, a híres radojéi cimbalmoshoz, valamint Temeliára, az öreg Cosma Piticuhoz. Ennek a gyűjtőútnak élményei és az ott rögzített anyagok inspirálták a Moldva lemezt, mellyel az együttes visszatér a gyökerekhez és autentikus moldvai zenét játszanak, de nem a szokásos hangszerelésben és felfogásban.Az album egyben köszönet és tisztelgés a moldvai csángók előtt, hogy sokszor a nagyon nehéz körülmények ellenére is, megőrizték az utókornak gyönyörű népzenéjüket.
Az album idén augusztusban és szeptemberben a legjobb húsz világzenei lemez között volt a World Music Charts Europa (WMCE) listáján.

Kategória:

Leírás

Dalok:
Mikor kicsi leány vótam
Hazám, hazám
Gergelem
Bákói Fanfár
Ide fel a csenderbe
Mocanul
Ha folyó víz volnék
Sârba şi hora de la Cosma Piticu
Libabőr
Ludasim, pajtásim
Floricica
Kerek udvar

További információk

Műfaj

Népzene/világzene

Előadó

Cimbaliband

Megjelenés éve

N/A