Title
Halmos Béla és Szomjas György filmje / Új régi hang 12 dvd box Napi Akció: 18000.-Ft helyett 15000.-Ft

Ár
15 000  Ft
Kép
CD_leírás

12 lemez / 12 film + 12 óra extra
Zene, tánc, dokumentum, forrás és demonstrációs anyag
a magyar népzene elmúlt 20 évének enciklopédiája

1989 és 2001 között Szomjas György filmrendező, Halmos Béla táncházzenész népzenekutató és Rosta Katalin szerkesztő, producer 12 dokumentumfilmet készített, amelyek az élő magyar és más nemzetiségű népzene legfontosabb muzsikusai közül sokakat - adatközlő paraszt és cigányzenészeket, illetve a táncházmozgalom kulcsfiguráit mutatják be. A népzene-néptánc iránt érdeklődők, a "táncházasok" ma már jókora táborát ismerve, időszerű a szórakozási, oktatási, közművelődési és kutatási szempontból egyaránt használható filmek kiadása DVD formátumban. A lemezeken extra anyagként, a filmek hosszát meghaladó mértékben jelenik meg a szerzőknek a Magyar Televízió és a Duna Televízió műsoraiban archivált (összesen kb. 130 órányi) felvételeinek legjava, ami főleg zene és tánc - a szöveges részek mindenütt angol feliratot kapnak. A filmek és az extra anyagok a magyar népzene és a ráépülő, méltán hungarikumnak nevezhető, táncházmozgalom példatárának is tekinthetők.

Akciós
Ki
Újdonság
Ki
CD leírás

Új Régi Hang sorozat 12 db Box

Megvehető AKCIÓS áron: 18.000.-Ft helyett 15.000.-Ft
................................................................................................................................................................................................vagy darabonként is:

01. Mulatság, mulatság II.
02. Zerkula János- A szívben még megvan...
03. Maneszes Márton- rabja vagyok az életnek
04. Jánó Anna- Magyarország szélin
05. Gergely András- Ej, kisandrás
06. Pál István- Pista bácsi, dudáljon kend
07. Neti Sanyi
08. A Szászcsávási Banda
09. Szántó Ferenc- Megyek az utcán lefelé...
10. Karsai Zsigmond- Járd ki Zsiga!
11. Magyar zsidó népzene / Muzsikás- szól a kakas már
12. Amerikába jöttem

.............................................................................................................................................................................................................................................

Variations